субота, 14. март 2015.

SUVENIRI - USPOMENE I POKLONI




                   SUVENIRI


Pre neki dan dodje  u galeriju žena koja skoro se izvinjavajući,reče da bi ona samo da pogleda šta sve imamo.
I dok je razgledala započesmo razgovor.Divila se ona proizvodima  ali mi je rekla da je šteta što nismo na "boljem mestu",odnosno što mnogi turisti ili naši ljudi koji žele da nekome podare poklon iz Srbije,ne znaju da nas nadju pa su usmereni na" one tezge u centru grada sa štancovanim magnetima i šoljama sa nalepnicama."
Pokušala sam da joj objasnim da su prodajna mesta u gradu za nas koji se bavimo starim zanatima preskupa kao i reklamiranje u štampi a ona mi reče.
- Pa što se sami ne reklamirate?Zašto postoji internet,FB ? Pozovite ljude da dodju i vide šta radite jer mnoge to interesuje a ne znaju da vas nadju.Evo ja ću deliti vašu reklamu čim je postavite na FB.

Obećala sam da ću to uraditi mada nisam sigurna da to baš i umem i evo sada ispunjavam obećanje i i POZIVAM sve koji žele da kupe autentičan suvenir:


Dodjite u Galeriju“STARA SRBIJA“ u Beogradu,Maksima Gorkog 34 (jedna autobuska stanica posle Kalenić pijace ako ide iz grada i izaberite suvenir koji će Vas uvek podsećati na Srbiju
http://www.starizanatisrbije.rs/
Suveniri su istorija, običaji, kultura i folklor jedne zemlje. Mi ih izrađujemo od prirodnih materijala vodeći računa o običajima našeg podneblja i navikama i potrebama savremenog čoveka.
 Želja nam je da Vam naš suvenir osveži uspomene ili da njima obradujete drage ljude. Izrađujemo ih s puno ljubavi kombinujući različite materijale (tekstil, drvo, glinu, keramiku) i ukrašavamo ih vezom, heklanim ili pletenim detaljima, ocrtavamo ….
Pre nego što sa odmora u našoj zemlji krenete kući, ponesite sa sobom deo Srbije!
 Suveniri koje ovde možete kupiti zauvek će vas podsećati na dane provedene u Srbiji a možete ih i pokloniti dragoj osobi i njoj pokazati koliko je Srbija lepa i posebna.
Delovi narodne nošnje su autentični  suveniri iz Srbije
Šajkače, šubare, košulje,suknje,kecelje, jeleci, čakšire ,koporani,tkanice,vezene čarape i opanci, će Vas osvojiti svojom lepotom i raznolikošću.
Liciderski kolačI
  Liciderska srca od davnina su bila znak pažnje i ljubavi. Njih su mladići poklanjali devojkama i tako pokazivali svoju naklonost. Danas, ovim poklonom možete oživeti stari običaj – poklonite ga nekome i pokažite koliko vam je do te osobe stalo. Liciderski kolači su najčešće u obliku srca, ali njima možete poslati i drugačije poruke – kupite potkovicu  za sreću, kućicu za porodicu, konjiće, zvezdice ili cvetiće da obradujete najmlađe… Svi liciderski kolači su ukrašeni tradicionalnim srpskim bojama i šarama i ručno su izradjeni.
VEZENI stolnjaci,kuvarice,svadbeni peškiri,podmetači za slavski kolač,kecelje sa autentinim motivima,takodje će Vas podsećati na dane provedene u Srbiji i oplemeniti proctor u kome živite.
STARI NARODNI INSTRUMENTI : frule, gusle ili dvojnice  pomoći  će Vam da i kada budete daleko, čujete zvuke Srbije.
ČOKANJI od peskiranog stakla (sa motivima Srbije ili Beograda),ili ručno ukrašeni hrastovom piljevinom bilo da ih kupite na komad ili komplet od 6 komada sa flašom u kutiji  biće lep i originalan poklon.
Tu su i grnčarski proizvodi,ručno tkani i  pleteni odevni predmeti i predmeti za uredjenje stana,magneti,obeleživači za knjige,slike,privesci….
Na Vama  je samo da izaberete koji su vam suveniri najlepši ali za koji god da se odlučite, ponećete sa sobom delić lepe, i po mnogo čemu, jedinstvene zemlje.

http://www.starizanatisrbije.rshttp://www.starizanatisrbije.rs

Нема коментара:

Постави коментар